Direktlänk till inlägg 8 augusti 2007

Ungjäveln

Av Birdie - 8 augusti 2007 18:32


Jodå, såna finns, och man får säga så.

Idag har jag fått en "kompis" till min dotter (12 år) att gråta - och spontant be om ursäkt. Detta bara genom att tala om att "nu får det vara nog, nu skärper du till dig, annars lär du få problem senare i livet". (Givetvis sades detta inte med min allra mjukaste stämma, utan med min "myndighetsstämma") *ler sött*


En gammal klasskompis (hädanefter kallad Ungjäveln i den här bloggen) till min dotter E har på olika sätt försökt hävda sig det senaste året, främst gentemot E, men även gentemot andra.

E är söt och trevlig, och populär hos såväl killar som tjejer. Hon är bästa kompis med N, som Ungjäveln också "gör anspråk" på (vilket är oki med E, bara hon själv slipper vara med).

Mellan raderna kan läsas att det hela handlar om det klassiska tjejfenomenet att man inte kan vara tre. Det är viktigt vem som är bästis med vem - att man är "the one and only". Det handlar således om svartsjuka.

E har under det gångna året fått stå ut med en hop verbala påhopp (om utseende, om saker E gör och säger, om kompisar etc), men idag kom verkligen droppen.


E fick ett telefonsamtal, bl.a från Ungjäveln (givetvis var hon inte ensam, utan hade fler tjejer med sig) - vilket jag av en slump fick veta någon minut senare. Det var ett rent kort (men fruktansvärt elakt) samtal, och blev liksom "pricken över i" för min del.

Lagom tills jag hetsat upp mig över deras beteende, så ringde det igen - och jag svarade. Samma ungjäklar igen.

Gissa om måttet var rågat då (och om jag var världens mest pinsamma mamma)? *morrar*


Det slutade med att Ungjäveln grät och bad om ursäkt.

Nu har jag pratat med hennes mamma, med ytterligare en av tjejernas mamma - och väntar på samtal från Ungjävelns pappa (som hon bor hos).


Faktum är att jag mår lite gott. Det här har grott i mig i ett drygt halvår nu - sen jag först fick höra talas om problemen.

Det är ju inte så att "nästan-tonåringar" är öppna böcker och berättar allt för mamsen, direkt... även om just MIN dotter faktiskt berättar ganska mycket.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birdie - 27 juni 2008 21:40

  Hemma igen ;) Hänvisar återigen till min ordinarie blogg.   Birdie *surfar vidare* ...

Av Birdie - 24 juni 2008 14:38

12 år senare: Tabarca är inte MYSIGT längre :-( En jättebesvikelse. Superexploaterat, dyrt o rentav förstört. Vår oas finns inte mer... den lilla söta stranden med den primitiva baren 'is no more' - istället finns en 300-meters grusplaya med mängder ...

Av Birdie - 23 juni 2008 11:24

Idag är det lite mer vågor, till barnens stora förtjusning :-D Härligt härligt, men farligt, farligt..! ...

Av Birdie - 18 juni 2008 19:41

Dagens glädjebesked: MsGarbo har fått en liten kille! :-) Grattis från oss här nere. Idag har vi gjort ungefär nada, bara njutit av sånt bilden visar. Fotomodellen på bilden är dock en okänd, ofrivillig, sådan. Nu väntar fotboll, Sverige-Ryssland! ...

Av Birdie - 17 juni 2008 22:15

Livet på en pinne - kvällsutsikt från vår altan. Gaspacho o grillat, plus sangria nu ikväll = funkar ;-) Vädret? Tja, 31 grader i skuggan gör att man är glad att havet är skapligt nära - även om det inte är SÅ strandnära som det stod i husannonsen.....

Presentation

Omröstning

Har du, enligt din egen definition, varit otrogen mot någon partner du haft?
 Ja, flera gånger
 Ja, en gång
 Nej, aldrig

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards