Alla inlägg under augusti 2007

Av Birdie - 12 augusti 2007 12:23


Vi älskar och vi gosar, vi diskuterar och jag gråter - livet är som en berg-och-dalbana.


Jag behöver snabb förändring, han kan inte möta mig/hjälpa mig "mer än vad han gör", säger han. Problemet är liksom upp till mig att lösa, tycker han - jag anser att problemet är vårt.

Efter ett antal sömnlösa nätter har jag kommit fram till att jag - ensam - är den som måste se till att förändringen sker.

Nu kan jag bara hoppas på att han vill fortsätta vara tillsammans med mig, som särbo,  när allt väl är klart. Han kan inte svara på det nu, nämligen. Förstår om han är arg och besviken, men det är ju jag också?


Tror vi får det bättre med varsitt boende, samtidigt som jag vet att jag kommer att längta ihjäl mig efter honom. :(

Älskar honom jue... men älskar han mig som han säger att han gör, så borde han ju vilja försöka, åtminstone?


:o(

Av Birdie - 9 augusti 2007 23:59


Tog (återigen) upp vår boendesituation med älskade sambo, men det är som att tala med en vägg.

Jag FÖRSÖKTE verkligen, på en klok människas inrådan, prata med honom så han förstod, men han blir arg och jag ledsen, och så blir det pannkaka av alltihop.

Renoveringen ska han absolut göra själv, för ingen annan gör det lika bra, "alla andra slarvar". Det kanske han har en poäng i, men vi har ju inte TIDEN att göra jobbet själva... vilket han inte håller med om, för "vi har ju hela livet på oss". Enligt mig har vi haft tillräckligt mycket tid för att få allt klart redan nu.

Jag vill lägga tid och energi på att leva, och det här är inte min idé om livskvalité. :o(

Han förstår inte alls att det är min hälsa vi talar om. Att jag far illa av oredan/byggröran vi levt i sedan vi blev sambos för tre år sen, kan (vill?) han inte heller förstå. Han anser att jag har städmani, och att inget får stå framme.

Städmani eller ej, i vårt vardagsrum står ett databord, utan dator i, men med en jävla massa annat på, huller om buller. Det står en jätteskrivare på golvet, och en annan - som är trasig - i bokhyllan. Det ligger sladdar och kablar och prylar överallt, i mitt tycke. I hans tycke finns inget onödigt framme.

Det finns ingen annanstans att ha allt, vilket än mer berättigar att vi ser till att utbyggnationen blir klar, så att han får sitt datarum? Eller?

Barnen bor ovanpå garaget, utan "kontakt" med oss, vilket känns olustigt för en fjantmamma(?) som mig.

Dessutom är det bara barnens rum som är i ordning där. Utanför är det ett bombnedslag, eftersom det är vår forna "spara-på-sig-och-förvara-grejor-vind".


Jag älskar honom... så in i norden...
Det är inte man jag vill byta, det har jag sagt tidigare - det är bara ett färdigt hem jag vill ha. Ska det vara så omöjligt?!

Det verkar så.
Och, i så fall flyttar jag och mina barn in till stan igen så snart boende löst sig. Och detta lagom tills vår fina hall nästan är klar... :o(

Av Birdie - 9 augusti 2007 12:25


Var ju som sagt i Dalarna ett par dagar, och hade det jätteskönt.

Min kompis M bjöd som vanligt på en känsla av att komma hem fast man åker bort, god mat och myspys.

Hennes 6-månaders "VärldensSötasteSladdis" var ljuvlig. En bebbe som var mer nöjd med tillvaron än han får man leta efter!

Även om jag och mina barn sov bort halva dagarna *host* så hann vi med en hel del.

Några få bilder får duga som dagbok - vistelsen innebar lugn och harmoni, precis vad jag behövde. Tack, M & Co :)







Av Birdie - 8 augusti 2007 18:32


Jodå, såna finns, och man får säga så.

Idag har jag fått en "kompis" till min dotter (12 år) att gråta - och spontant be om ursäkt. Detta bara genom att tala om att "nu får det vara nog, nu skärper du till dig, annars lär du få problem senare i livet". (Givetvis sades detta inte med min allra mjukaste stämma, utan med min "myndighetsstämma") *ler sött*


En gammal klasskompis (hädanefter kallad Ungjäveln i den här bloggen) till min dotter E har på olika sätt försökt hävda sig det senaste året, främst gentemot E, men även gentemot andra.

E är söt och trevlig, och populär hos såväl killar som tjejer. Hon är bästa kompis med N, som Ungjäveln också "gör anspråk" på (vilket är oki med E, bara hon själv slipper vara med).

Mellan raderna kan läsas att det hela handlar om det klassiska tjejfenomenet att man inte kan vara tre. Det är viktigt vem som är bästis med vem - att man är "the one and only". Det handlar således om svartsjuka.

E har under det gångna året fått stå ut med en hop verbala påhopp (om utseende, om saker E gör och säger, om kompisar etc), men idag kom verkligen droppen.


E fick ett telefonsamtal, bl.a från Ungjäveln (givetvis var hon inte ensam, utan hade fler tjejer med sig) - vilket jag av en slump fick veta någon minut senare. Det var ett rent kort (men fruktansvärt elakt) samtal, och blev liksom "pricken över i" för min del.

Lagom tills jag hetsat upp mig över deras beteende, så ringde det igen - och jag svarade. Samma ungjäklar igen.

Gissa om måttet var rågat då (och om jag var världens mest pinsamma mamma)? *morrar*


Det slutade med att Ungjäveln grät och bad om ursäkt.

Nu har jag pratat med hennes mamma, med ytterligare en av tjejernas mamma - och väntar på samtal från Ungjävelns pappa (som hon bor hos).


Faktum är att jag mår lite gott. Det här har grott i mig i ett drygt halvår nu - sen jag först fick höra talas om problemen.

Det är ju inte så att "nästan-tonåringar" är öppna böcker och berättar allt för mamsen, direkt... även om just MIN dotter faktiskt berättar ganska mycket.



Av Birdie - 8 augusti 2007 12:46


Åååååå!

Nu vill jag bli MOSTER!

Väntar och längtar efter lilla Ella, alt. lille Neo förstås, så det nästan gör ont..!

Vill att min syster äntligen ska få bli mamma "på riktigt", och jag vill pussa och lukta på bebben... och det nu helst. Fast det är jag ju inte ensam om att vilja. *ler*


Blir det som för oss andra i släkten, så kommer bebben när som helst.

Jag, syrran och min förstfödda är alla födda 17 dagar för tidigt. Jag tror att min mamma är det också.

Det innebär i så fall den 17 augusti. Dit känns det väldigt långt just nu ;)


Förhoppningsvis väntar vi oxå kaninbebisar, någon gång mellan den 22-28 augusti. Kanske blir jag både moster och "kaninmormor" samtidigt? (Gammelmormor, påpekar dottern) ;)



//Birdie *längtar*


Av Birdie - 3 augusti 2007 19:55


Fy f*n så skönt det är att sova med hans stora, starka, varma, nakna kropp intill. Jag kan verkligen inte sova ordentligt utan den - det var såååå skönt att komma hem... faktiskt ;o)

Och jag kan verkligen fortfarande - efter snart 5 år - känna känslan av nyförälskelse då jag tittar på honom. 

Jag HAR väldigt svårt att tänka mig nåt annat än "det här", även om tankarna drar då och då... men jag längtar ju inte efter en annan man, utan bara efter ett färdigt hem. Ska det vara så omöjligt? (Klart det inte är).


Jag tror att han förstått mer än jag kanske tror, och funderar på om han inte läser min blogg också? *pusspuss*

Jag sticker inte under stol med hur jag känner, varken inför honom eller någon annan.


På de dagar jag varit i Dalarna har valven, med kompis Z:s hjälp, kommit på plats, garderobsdörrar är beställda och många småsaker fixade.


Vad jag vill är följande:

vi lånar slantar och lejer bort grovgörat så resten blir klart PRONTO.

Jag tapetserar gärna, vi kan lägga golv etc själva, men det andra kan vi leja bort.

För att vi ska få riktig ordning här hemma måste nämligen resterande också bli klart - så vi har nånstans att göra av alla pryttlar som bara dräller nu. *ler*


Älskling kan sedan lägga tid på det han helst vill - bygga sitt torn(!) eller helt enkelt plötsligt få tid att meka bilar och annat, ett intresse han inte hinner med idag?

Givetvis blir huslånet lite dyrare/månad jämfört med nu, men vi får ju mer pengar ÖVER varje månad - att lägga undan till exempelvis resor.

Det älskar vi ju båda, men som det är nu får samtliga tusenlappar som blir över gå till renovering. Det är trist.


Näpp. Nu jobbar vi mot DRÖMHEMMET.

Det får inte förbli en dröm, dock. Måste bli verklighet snart.



Av Birdie - 3 augusti 2007 00:46


igen efter ett par dagar i Dalarna.

Växte ju upp där, och en av mina bästa kompisar har fått en liten bebbe för ett tag sedan, en liten gosig sladdis, så jag har varit och inspekterat underverket och tankat lite energi hos min M ;)

Mer om detta (och kanske någon bild eller två) kommer senare... 


Kom dessutom hem till en hall med nyuppsatta valv. Sååå fint!

Just NU känner jag mig harmonisk.

Men inte ska man behöva rymma för att få den känslan åter?


Nåja. Nu är nu, sen är ett senare problem :)

Natti.




Presentation

Omröstning

Har du, enligt din egen definition, varit otrogen mot någon partner du haft?
 Ja, flera gånger
 Ja, en gång
 Nej, aldrig

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards