Direktlänk till inlägg 10 januari 2008

Surkärringen har städat på Facebook

Av Birdie - 10 januari 2008 19:30


Till er som INTE hamnat i Facebookträsket, blir väl den här bloggen rena gallimattiasen - bara att hoppa över om man så behagar ;o)

Brev till mina vänner på Facebook (även utlagd på - hör och häpna - Facebook):

..............................................


Vet inte om det är jag som är inne i en "tråkperiod" eller vad det är, men jag har ledsnat lite på allt "trams" som skickas runt på Facebook.

Jag tackar nej
till 75% av alla requests jag får - ingen får ta det personligt, men jag ser verkligen inte vitsen med att ha en vampyrarmé, ninjas, vattenkrig eller en trädgård... här, på NÄTET?!
Ogillar kedjebrevsliknande grejor (vidarebefordrar aldrig någonsin liknande, hur sött/trevligt det än är - detsamma gäller för övrigt vanlig mail oxå, kedjebrev slängs direkt).

Lagom är bäst.

Jag älskar däremot
skojiga/bra saker på FunWall:en, YouTubeklipp, musik, Quiz, True or False, lite horn och lite jävulskap, humor, och personliga frågor/utmaningar/tester. Sådant som visar lite vem man är, som säger lite om personen ifråga...
Vad jag älskar allra mest är att prata med ER, kära vänner.

Är så himla glad att jag via Facebook på ett enkelt sätt kan hålla kontakt med (har återfått kontakten med) många av er, som jag annars aldrig/sällan träffar eller pratar med.

Har nu tagit bort mängder av sådant jag anser vara trams. Kommer att vara restriktiv med vad jag vidarebefordrar - requests hit och requests dit, liksom?
Som en kompis sade tidigare: "Vi har alla trams på vårt Facebook, vi har bara olika sorters trams". Smaken är som baken. :o)

Återigen: lagom är bäst.
Kalla mig tjurskalle om ni vill - ibland ÄR jag en sådan ;o)

Älskar er, det gör jag i alla fall. Bara så ni vet.
Puss. <3


............................


Ibland är det bättre att säga ifrån innan det gått för långt.

Ärlighet varar längst? ;)

Nu ska jag rensa i min kompislista också. Det känns svårare. Men... meningen är väl inte att ha en så LÅNG lista som möjligt, utan en som innehåller just VÄNNER? Det finns de på min lista, som jag inte bytt ett ord med sedan de hamnade på den. What's the point?

 
 
Ingen bild

Leva

10 januari 2008 19:57

Bravo Birdie, jag kan bara hålla med. Jag sållar också ganska mycket. Jag är ju så jävla kass på engelska och ibland tackar jag ja till nåt som jag absolut inte vill ha *s*
Förra veckan räknade jag att jag radderade 34 saker. Ibörjan hakade jag på allt för att sedan inse, man gör ju ingenting med det.
Jag har också tänkt tanken faktiskt :) på mycket,,,och sant att alla har olika trams.
Surkärring är man väl inte om man sätter gränser och är snäll mot dig själv. Säger du inte ifrån så tar du ju emot "trams" för andras skull.
Blev det virrigt???
Kramelikramen

 
Ingen bild

mockfj

10 januari 2008 20:02

Jag lessnade också på allt trams som skickades runt runt, därför är jag inte ut på face sidan mer. Roligare här på bloggagratis.
Kram.

 
Anna

Anna

11 januari 2008 01:27

Har inte riktigt förstått detta Facebook. Är det som ett bildgalleri, eller? Några polare tjatar på mig att jag ska joina, men det vette 17. Jag är väl för insnöad för att förstå, haha!

http://mustang.bloggagratis.se

 
Birdie

Birdie

11 januari 2008 10:36

Först till Anna: Njaäe, det är inte ENBART ett bildgalleri i alla fall, då tänker du nog på... bilddagboken, eller vad DEN sidan nu kan heta? Men på Facebook finns möjlighet att lägga upp foton, dela roligheter från nätet (ex YouTube) med varandra etc... men det som är roligast, är ju att folk (de flesta i alla fall) reggar sig i sitt eget namn. Jag har därmed sökt fram och fått kontakt med kompisar jag inte pratat med på 20 år ;) HIMLA skoj. Därför hänger jag kvar, trots allt skit (man blir erbjuden en himla massa strunt också, sånt som i alla fall itne JAG tycker är kul). Ex. "Ingå i min vampyrarmé", "Slicka min Groda"... ja, du höööör... *s* Men... facebook är ändå kul (när man sållar) *gör lite reklam* - välkommen dit, Anna :)
Mockfj: Det är TRIST där utan dig ;o) Och som du skrev en annan gång: "alla ser ju allt man skriver" = det är valfritt. Skriver du vanliga mess (via in/utkorgen) så ser bara du och mottagaren...
Leva: Bara på en DAG raderade jag 36 totalt onödiga requests... har annat jag vill göra. Undrar om man kan blocka sånt där?! *måste kolla*
Kram på er!

http://www.birdie.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

11 januari 2008 13:40

Hm, okej... Ja, dessa communityn. Har varit reggad på några andra, men då har jag bara fått hotbrev av mina kära vänner för att jag är så fenomenalt dålig på att uppdatera. Bloggen, hemsidan och Fotosidan får räcka för nu! *tycka* =_=
En bra bok... tja, det beror på vad du gillar. Om du gillar deckare kan jag rekomendera 'I samlarens spår' av Jeffrey Deaver, den kan man inte lägga ifrån sig. Fast den är riktigt creepy på sina ställen. En annan deckare, en riktig 'sydstatare' är 'Cajunblod', av James Lee Burke. Rå och fuktig som Louisiana like it self ;). Ännu en, fast den går väl lite över i det övernaturliga, lätt skräck, är 'Fånga Natten' av (en av mina favoförfattare) Dean Koontz. Riktigt bra, och omöjlig att sluta läsa. Och sen vår allas Stephen King. Vet inte riktigt vilken min favvo är där, men 'Den Gröna Milen' är riktigt, rikgit bra (bättre än filmen). Romantik då. 'Regnbågsormens Land', av Barbara Wood, romantik på 1800-talsnivå. Lite spänning med en touch av auberginmagi (utspelas i Australien). En annan 'aussie'-favorit är 'Stormblomma' av Tamara McKinley. 1940-tal, andra världskriget och romantik och dramatik kring detta. En riktig tårdrypare (slutet är bäst!) *avslöja*. Hmm... ja, äventyrsgenren! Min absoluta favoförfattare - Clive Cussler! Lite Indiana Jones-stil. Håller i skrivande stund på att plöja mig gneom Cusslers samlade verk. Har du sett filmen 'Sahara'? Cussler var mannen bakom boken som blev filmen (och boken var som vanligt mycket bättre). Hmm... nu har du nog fått lite boktips iaf. Det blev visst en mindre uppsats ^_^ Hoppas du hittar nåt du gillar! Aj fan, höll på att glömma en författare, en svensk faktiskt. David Ericsson - en tradarchaffis som skriver noveller om sina upplevelser ute på vägarna. En samling som jag håller på med nu heter 'Truckstop'. Lättläst om man inte orkar ta sig an en roman. 0_o
Kram!
Anna, som just tog av sig läsglasögonen.

http://mustang.bloggagratis.se

 
Ingen bild

lazarus

11 januari 2008 15:00

Vet inte vem du är, men jag ska så snart jag få tid läsa din blogg.

 
Ingen bild

Eleonora

11 januari 2008 15:39

Nej söta Birdie, inte tänker jag kalla dig tjurskalle inte!! Facebook är inget för mig (antar jag) har haft fullt sjå att få ihop en hyfsad blogg. Men om man kan lite mer än vad jag kan, så förstår jag att det lockar att testa andra saker som poppar upp på webben. Du skriver så fint och rart om din familj och det är det jag tycker om att läsa om. Hur går det förresten med renoveringsarbetet?? Har det hänt något? Ha en riktigt skön helg och kram till dig.

 
Nettan

Nettan

11 januari 2008 19:58

Hej! Tycker att det här med facebook är ett rätt spännande fenomen, det finns både gott och ont. Som skrevs ovan, smaken är som baken :) Själv orkar jag aldrig titta på all youtube videor eller så som kommer. Gillar quiz etc. och att skicka massa kärlek såklart :) Främst tycker jag också att det är skoj att jag faktiskt fått kontakt med med människor igen som jag inte träffat på länge!

Hoppas att du får en riktigt fin helg!

Kramar

http://me-and-myself.bloggagratis.se

 
Leva

Leva

11 januari 2008 22:10

Vill bara kika in och önska dig och familjen en superdupermysig helg.
Storkramen

http://leva.bloggagratis.se

 
Leva

Leva

12 januari 2008 00:50

Nu ligger jag på plats 11 *s*

http://leva.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Catten

14 januari 2008 12:24

Jag "surkärringar" med dig lite då...jag gör vad JAG vill på bloggen, Facebook och alla andra ställen jag är på, och innebär det att folk hänger upp sig är det deras problem!! *argsinta kramar från surkärringen #1, som tjurar EXTRA mycket just nu*

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birdie - 27 juni 2008 21:40

  Hemma igen ;) Hänvisar återigen till min ordinarie blogg.   Birdie *surfar vidare* ...

Av Birdie - 24 juni 2008 14:38

12 år senare: Tabarca är inte MYSIGT längre :-( En jättebesvikelse. Superexploaterat, dyrt o rentav förstört. Vår oas finns inte mer... den lilla söta stranden med den primitiva baren 'is no more' - istället finns en 300-meters grusplaya med mängder ...

Av Birdie - 23 juni 2008 11:24

Idag är det lite mer vågor, till barnens stora förtjusning :-D Härligt härligt, men farligt, farligt..! ...

Av Birdie - 18 juni 2008 19:41

Dagens glädjebesked: MsGarbo har fått en liten kille! :-) Grattis från oss här nere. Idag har vi gjort ungefär nada, bara njutit av sånt bilden visar. Fotomodellen på bilden är dock en okänd, ofrivillig, sådan. Nu väntar fotboll, Sverige-Ryssland! ...

Av Birdie - 17 juni 2008 22:15

Livet på en pinne - kvällsutsikt från vår altan. Gaspacho o grillat, plus sangria nu ikväll = funkar ;-) Vädret? Tja, 31 grader i skuggan gör att man är glad att havet är skapligt nära - även om det inte är SÅ strandnära som det stod i husannonsen.....

Presentation

Omröstning

Har du, enligt din egen definition, varit otrogen mot någon partner du haft?
 Ja, flera gånger
 Ja, en gång
 Nej, aldrig

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards