Direktlänk till inlägg 31 januari 2008

De verkliga miljöbovarna

Av Birdie - 31 januari 2008 15:45


Bara för att jag faktiskt tänkte på det senast i morse, och nu läser Sus bloggar om klimatförändringar och miljöbovar, så måste jag göra ett litet inlägg i miljödebatten.


I morse, när jag skjutsade sonen till skolan, var det uppenbarligen dags att tanka. Tänk att man numer blir glad och tycker det är "billigt" när bensinpriset håller sig under 12 spänn?! Det var inte längesen man (=jag) ansåg att smärtgränsen om 10 kronor var nådd (redan då var största delen skatt), och tänkte då att "nu kan de ju inte höja mer". Ack vad jag bedrog mig.


Jag tycker, rätt och slätt, att det är FEL att vi - det vanliga småfolket - ska stå för kalaset vad gäller att rädda vår miljö. Klart alla ska bidra på det sätt man kan, men höga skatter räddar faktiskt ingen värld...

Stora företag kan köpa sig utsläppsrätter etc. Varför i hundan då?!?


Klart miljöpåverkan ska få kosta, klart alla ska bidra.

Politikerna måste börja, genom att våga fatta tuffa, stora beslut (fast det är de väl för fega för, det får "för stora konsekvenser för ekonomin") - de måste sätta ordentlig press på de VERKLIGA bovarna; de stora företagen.


Biltillverkarna, exempelvis. Vägra låta dem tillverka/sälja nya bilar som inte drar mindre än en viss mängd bränsle per mil? Tvinga dem till miljövänliga lösningar, annars får det vara "hejdå-moss"?

Se till att vanliga svenssons får råd och möjlighet att byta in sina gamla bilar till miljömässigt riktiga - många av oss (undertecknad inkluderad) är faktiskt beroende av bilen.

Där vi bor finns inte möjlighet att istället ta bussen/tåget. Det går ett antal turer om dagen, men inte de tider som vi behöver dem.

Vi har inget val, vi måste åka bil - om vi samtidigt vill sköta våra jobb - och det vill vi ju? Så när vi nu ändå är inne på det: lägg inte ner busslinjer, våga satsa istället, så vanligt folk (även vi som bor på landet) har en chans?


Åh. Kan debattera hur länge som helst om det här. Ger mig dock nu, och hoppas på kommentarer...


Kram!


 
 
Marianne

Marianne

31 januari 2008 17:15

Jag har inte heller fattat det där med utsläppsrätter. Blir miljön renare för att stora företag betalar för skiten???

Kommenterade direkt på T-bloggen också.

Kram, Marianne

http://nyaaventyr.blogspot.com

 
sus blir så j...a förbenad

sus blir så j...a förbenad

31 januari 2008 19:00

..och värre blir det! Såg nyss på nyheterna att skatten på bensin ska höjas (tror det var 70öre)! Och att reseavdragen skulle minskas! Sus KRÄKS! (så ilsken!)Men hallå, ska hela Sverige bosätta sig i Fjollträsk (Sthlm)? Och om skatten på bränsle höjs, lär ju våra livsmedel, hyror - ja allt höjas!
Den här regeringen är en sann besvikelse! Förenade inflationsgalopp-partierna.

Nej nu tar jag Cykeln till jobbet. Får nog en riktigt bra medvind i allafall!
Nu har vi bara att vänta på att vi ska ta upp cykeln i deklarationen oxå! (skattesmitare???)

http://sefyrin.bloggagratis.se

 
Birdie

Birdie

31 januari 2008 19:19

Marianne, det där har jag också frågat mig. Hur tänkde de DÄR? Antagligen är det av feghet, för att Sveriges ekonomi skulle få sig en ordentlig smäll om de verkligen tog i med hårdhandskarna. Men... bryr de sig om miljön, så måste de göra det till sist (våga fatta jobbiga beslut, alltså).
Och... jag har skrivit en TILL kommentar på T-bloggen ;) Kram!

Sus, det värsta är att jag tror det varit ÄNNU värre med föregående regering, där miljöpartiet klart stod för skattehöjningar vad gäller bensin. Det hade nog inte stannat vid "ynka" 12 spänn i det läget... men menar du 70 öre TILL!??! Jösses!!! *arg*

Kunde jag, skulle jag cykla eller gå, men jag bor ju mitt ute i buschen, 3,5 mil från jobbet :(

http://www.birdie.bloggagratis.se

 
Nettan

Nettan

1 februari 2008 09:34

Det här med miljön är intressant, sedan jag flyttade hit har dels insett hur duktiga vi är i Sverige (även om det finns mycket kvar) men även så jag fått insikt om hur dåligt det är i dessa länder.
Ena dagen är jag hemma i Sverige, där sorterar man upp matrester och allt. Andra dagen är jag här här där ca 75 miljoner inte ens pantar utan slänger ALLT i samma sophög. Och bilarnas utsläpp ska vi inte ens tala om...

Kram!

http://me-and-myself.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birdie - 27 juni 2008 21:40

  Hemma igen ;) Hänvisar återigen till min ordinarie blogg.   Birdie *surfar vidare* ...

Av Birdie - 24 juni 2008 14:38

12 år senare: Tabarca är inte MYSIGT längre :-( En jättebesvikelse. Superexploaterat, dyrt o rentav förstört. Vår oas finns inte mer... den lilla söta stranden med den primitiva baren 'is no more' - istället finns en 300-meters grusplaya med mängder ...

Av Birdie - 23 juni 2008 11:24

Idag är det lite mer vågor, till barnens stora förtjusning :-D Härligt härligt, men farligt, farligt..! ...

Av Birdie - 18 juni 2008 19:41

Dagens glädjebesked: MsGarbo har fått en liten kille! :-) Grattis från oss här nere. Idag har vi gjort ungefär nada, bara njutit av sånt bilden visar. Fotomodellen på bilden är dock en okänd, ofrivillig, sådan. Nu väntar fotboll, Sverige-Ryssland! ...

Av Birdie - 17 juni 2008 22:15

Livet på en pinne - kvällsutsikt från vår altan. Gaspacho o grillat, plus sangria nu ikväll = funkar ;-) Vädret? Tja, 31 grader i skuggan gör att man är glad att havet är skapligt nära - även om det inte är SÅ strandnära som det stod i husannonsen.....

Presentation

Omröstning

Har du, enligt din egen definition, varit otrogen mot någon partner du haft?
 Ja, flera gånger
 Ja, en gång
 Nej, aldrig

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards