Direktlänk till inlägg 5 mars 2008

Jag vill vara en bullbakande mysmamma

Av Birdie - 5 mars 2008 11:39


Ibland snubblar jag över gamla urklipp - har periodvis tyckt och tänkt mycket, som jag inte kunnat hålla inne med (någon som är förvånad)? ;o)

Nedan text publicerades som insändare i vår lokaltidning den 16 augusti 2006, som svar på NN:s insändare om att föräldrar måste återfå föräldraskapet, tillåtas vara just föräldrar.

Mina åsikter gäller stenhårt än, men om det blivit bättre (eller ej) är jag fel person att avgöra - mina barn är för stora för det.

För övrigt stormtrivdes de alltid på dagis, så det handlar INTE om det - det handlar rätt och slätt om att jag själv vill bestämma över mina barn, ha en valmöjlighet.


.


JAG VILL VARA EN BULLBAKANDE MYSMAMMA

(Svar till NN från Norrköping, 31/7)


Det var det bästa jag läst på länge! En stor kram till NN, som hoppas de borgerliga ska ge oss tillbaka föräldraskapet.

Håller med dig tillfullo - en stor ändring är nödvändig för att vårt samhälle inte sakta men säkert ska gå under.


Precis som NN säger i sin insändare, far väldigt många barn fruktansvärt illa idag. Det gör även många vuxna.


Som förälder i Sverige idag verkar man inte ha rätt att vara just förälder - på grund av ekonomi/politik.

Väldigt många barnfamiljer har inte råd att låta ens den ena föräldern jobba deltid.


Personligen är jag inte ett dugg förvånad över att fler och fler vuxna blir utbrända - inte på grund av sitt krävande och stressande arbete, utan på grund av sitt krävande och stressade privatliv, där det sändiga dåliga samvetet över barnen ligger på lut - att man inte får privatliv och arbetsliv att "gå ihop" på ett tillfredsställande sätt.


Politikerna uppmanar oss att ta hand om våra barn.
Ge oss då en rimlig chans att göra det, ge oss en chans att få överföra våra värderingar till barnen? Ge oss en chans att få tid att vara med våra barn?

När mina barn var i dagisåldern räknade jag ut att jag fick umgås med dem tre timmar per dygn (mellan 7-8 på morgonen och mellan 17-19 på kvällen). Vad vi gjorde den tiden kan vem som helst räkna ut, och jag lär nog inte ha varit ensam om att ha det så.


Jag skaffade inte barn för att andra (läs: dagis/fritids) skulle fostra dem.


Jag vill överföra mina värderingar till mina barn, överösa dem med min kärlek. Jag vill finnas hemma när mina barn kommer från skolan: Jag vill vara den bullbakande, underbara mysmamma som min egen mamma var - och fortfarande är. Dessutom har hon hälsan i behåll!


Det var bättre förr, när en familj kunde leva på enbart en lön (om de ville).

Vilket parti törs sträva efter detta utan att någon börjar prata om kvinnofällor? Det jag vill kan knappast vara en fälla - och säkert är det många män som känner likadant?

Anna



 
 
Leva

Leva

5 mars 2008 12:19

Kära Birdie! Du är då för duktig att uttrycka dig, jättebra skrivet!!! Håller med från början till slut. Jag jobbade ju som en galning i böran av 2000 för att få ihop allt och *tjoff* där small det...fast nu känns det som att jag förlorat fyra år med mina barn eftersom jag har varit så dålig och inte fått någon hjälp...och där har det inte blivit bättre av en borgerlig regering tyvärr...
Måste vara underbart förresten att ha hästen *hihi det rimmade* måste vara väldigt helande för själen...jag saknar trasselsudden jag hade till låns *suck* för han var himla bra för mig på alla sätt.. Solen skiner för fullt här idag och jag orkar inte röra en fena *frustrerad*
Allt det bästa till dig!!! Kram

http://leva.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

5 mars 2008 13:47

Ja, om föräldrar hade möjlighet att vara föräldrar hade samhället kunnat ta hand om de barn som av olika skäl, t.ex trasiga föräldrar, behöver hjälp. Nu verkar det som om de barnen glöms bort - vilket bara leder till att vi kommer att få ytterligare en generation av trasiga föräldrar.

http://nyaaventyr.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Eleonora

5 mars 2008 16:59

Hemma igen efter en varm solig vecka på Kanarieöarna. Nu ska jag läsa in allt du skrivit och lovar komma tillbaka så snart jag kan. Kramar till dig vännen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birdie - 27 juni 2008 21:40

  Hemma igen ;) Hänvisar återigen till min ordinarie blogg.   Birdie *surfar vidare* ...

Av Birdie - 24 juni 2008 14:38

12 år senare: Tabarca är inte MYSIGT längre :-( En jättebesvikelse. Superexploaterat, dyrt o rentav förstört. Vår oas finns inte mer... den lilla söta stranden med den primitiva baren 'is no more' - istället finns en 300-meters grusplaya med mängder ...

Av Birdie - 23 juni 2008 11:24

Idag är det lite mer vågor, till barnens stora förtjusning :-D Härligt härligt, men farligt, farligt..! ...

Av Birdie - 18 juni 2008 19:41

Dagens glädjebesked: MsGarbo har fått en liten kille! :-) Grattis från oss här nere. Idag har vi gjort ungefär nada, bara njutit av sånt bilden visar. Fotomodellen på bilden är dock en okänd, ofrivillig, sådan. Nu väntar fotboll, Sverige-Ryssland! ...

Av Birdie - 17 juni 2008 22:15

Livet på en pinne - kvällsutsikt från vår altan. Gaspacho o grillat, plus sangria nu ikväll = funkar ;-) Vädret? Tja, 31 grader i skuggan gör att man är glad att havet är skapligt nära - även om det inte är SÅ strandnära som det stod i husannonsen.....

Presentation

Omröstning

Har du, enligt din egen definition, varit otrogen mot någon partner du haft?
 Ja, flera gånger
 Ja, en gång
 Nej, aldrig

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards