Direktlänk till inlägg 3 april 2008

Hår-hår-hår

Av Birdie - 3 april 2008 08:59


Glömde ju tala om "resultatet" av mitt mixtrande med håret häromdagen.

Som VANLIGT tog det dåligt med blekmedlet, så blond är jag då inte. *s*

Däremot har jag ljusbrunröda slingor i mitt fortfarande väldigt mörka hår, vilket inte blev så tokigt (även om det kanske blev liiiite för mycket i luggen och liiiite för lite på andra ställen).

Nåväl. Man kan inte få allt.


Fortsätter projekt förvandling om några dagar.


Hade mitt hår varit som andras hår, hade det varit söndertrasat och trist av all påfrestning det får utstå - men så är icke fallet.


Det värsta det fått utstå hittills är för några år sedan, då jag var mörkhårig (mörkrödbrun) länge och fick för mig att PRONTO bli blond igen.

Detta antagligen för att jag klippt av mitt långa hår vrålkort, och ångrade mig... då måste man ju förändra något som går att förändra...

Sagt och gjort. Birdie köpte blekmedel och "hällde i". Blev pippigult, på snudd till orange. Tjutfärdig sprang jag och köpte mer blekning och körde samma procedur en gång till. Mindre orange, men fortfarande illgult.

TVÅ färgningar senare (först ett försök med extra ljus askblond, för att mildra det gula - fortfarande för gult, och därefter ett försök med extra ljus pärlemorblond, som faktiskt tog bort det gula) så var jag klar - och nöjd. Sånär som på frisyren, förstås. *s*


Att inte håret ramlar av såna gånger? Eller åtminstone blir glanslöst, torrt och trist?

Inte mitt. Men jag hade nog tur den gången, och törs INTE upprepa den proceduren - och håret är numer nån halvmeter längre än "då", vilket säkert gör det skörare.


Birdie *inte lika modig längre, kan det bero på åldern?* 
ANNONS
 
Ingen bild

Eleonora

3 april 2008 09:24

Mixtra inte för mycket bara. Tänk på att din naturliga hårfärg är avpassad till just din hy för att de ska passa samman. Så där starka grejer skulle jag aldrig våga mig på.
Kram kram

 
Marianne

Marianne

3 april 2008 09:48

Lyckost! Själv har jag ett litet tunt bebishår som inte vill någonting och inte tål någonting.

Obs ny adress till mig: http://nyaaventyr.blogspot.com/

http://nyaaventyr.blogspot.com

 
Ingen bild

Cia

3 april 2008 12:43

Ha ha! Känner igen det där med pippigul. Har själv gjort samma misstag! Hoppas på att få se reultatet på bild! =) Kram

 
Ingen bild

Catten

3 april 2008 20:19

*L* Påminner om när jag som 16-åring väteperoxiderade (det nästan svarta) håret för att sedan hennafärga det i förhoppningen att bli så där riktigt vackert röd...gissa om jag blev MOROTSFÄRGAD! =(...och gissa om jag försökte göra om det fler gånger? *skäms*

 
karin Berg

karin Berg

4 april 2008 12:45

Jag kommer ihåg en tid då vi alltid mixtrade med våra hår =) Allt från vitt till svart till permanent och alldeles förstört hår (iallafall på mig) Nu är jag så petig att jag alltid färgar hos frisören, dyrt men det blir bra!

http://www.svenssonliv.blogspot.com

 
S

S

4 april 2008 16:30

Den där vrålkorta ljusa frisyren tror jag att jag har sett dig i på kort i ditt galleri. Tyckte du passade jättebra i den frisyren! Önskar jag vågade klippa mig riktigt kort någongång. Kram.

http://ihenneshuvud.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Vera

4 april 2008 16:35

*skrattar högt* ja du, skulle vilja se dig då...

att du bara vågar, tänk om håret skulle lossa när du sköljer ur färgen.... o du skulle bli flint... du kanske ska gå till frissan när du ska bleka o exprementera själv när du ska mörka det......

Föresten påminner det mig om när jag skulle bleka mitt hår och jag fick oranga slingor, men jag lät det vara några dagar innan jag färgade om det och jag var 12 år..... skämdes en hel del i skolan när de frågade hur jag gjort..... *gapskrattar*

 
Marianne

Marianne

5 april 2008 20:42

Ha,ha - jag blev morotsfärgad en gång jag försökte själv. Men som tur är har jag en dotter (Annelie ) som alltid ställer upp. Jag ringde henne, och hon var här på nolltid med ny färg. Och vips blev jag jättefin. Hi, hi :o)))

http://livetsommajsan.blogspot.com

 
Nettan

Nettan

8 april 2008 09:38

Att kunna mixtra fritt utan att slita allt för mycket låter ju underbart :) Önskar att jag inte hade så mörkt så att jag kunde exprimentera lite mer!

http://me-and-myself.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birdie - 27 juni 2008 21:40

  Hemma igen ;) Hänvisar återigen till min ordinarie blogg.   Birdie *surfar vidare* ...

Av Birdie - 24 juni 2008 14:38

12 år senare: Tabarca är inte MYSIGT längre :-( En jättebesvikelse. Superexploaterat, dyrt o rentav förstört. Vår oas finns inte mer... den lilla söta stranden med den primitiva baren 'is no more' - istället finns en 300-meters grusplaya med mängder ...

Av Birdie - 23 juni 2008 11:24

Idag är det lite mer vågor, till barnens stora förtjusning :-D Härligt härligt, men farligt, farligt..! ...

Av Birdie - 18 juni 2008 19:41

Dagens glädjebesked: MsGarbo har fått en liten kille! :-) Grattis från oss här nere. Idag har vi gjort ungefär nada, bara njutit av sånt bilden visar. Fotomodellen på bilden är dock en okänd, ofrivillig, sådan. Nu väntar fotboll, Sverige-Ryssland! ...

Av Birdie - 17 juni 2008 22:15

Livet på en pinne - kvällsutsikt från vår altan. Gaspacho o grillat, plus sangria nu ikväll = funkar ;-) Vädret? Tja, 31 grader i skuggan gör att man är glad att havet är skapligt nära - även om det inte är SÅ strandnära som det stod i husannonsen.....

Presentation

Omröstning

Har du, enligt din egen definition, varit otrogen mot någon partner du haft?
 Ja, flera gånger
 Ja, en gång
 Nej, aldrig

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ BiRDiES PLACE med Blogkeen
Följ BiRDiES PLACE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se