Senaste inläggen

Av Birdie - 21 april 2008 10:02


Petra bad mig svara på en enkät, så det gör jag här och nu ;o)1. Hur länge har du bloggat?

Det här är faktiskt min första BLOGG, däremot har jag skrivit dagbok på nätet, på olika communitys, sedan 2003. Håller med Petra: Quicksilver (numer salig insomnat) var det ställe som gav mig mest.

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga?
Vi utgår nu från 2003, och kallar mina dagboksinlägg då för "bloggar", även om jag knappt tror det ordet var uppfunnet då ;o)

Jag hade nog ingen särskild bild. Har alltid älskat att läsa/skriva, och att läsa en blogg av någon som verkligen skriver underhållande är bättre än en god bok...


3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?

Förälskade mig i? Oj, den var svår. Det finns så många som är duktiga på att skriva - men oftast faller jag ju för de som inte skriver milslånga bloggar. Magnus Uggla (som tyvärr slutat blogga) var en klämkäck en..! ;)

Ska vi nämna någon på den här sidan, så kan jag nog säga Nettan - humor, distans och ändå närhet kombineras i en hejdundrande underbar röra ;)


4. Hur känner du dig inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Mitt allra första blogginlägg finns att läsa här.

Som så många andra började jag skriva mitt i en kris, för att "skriva av mig", så för mig är det ju mycket starka känslor involverade... och sånt känns ju. På Quicksilver (där jag då skrev) fanns många likasinnade, som gav goda råd/peppade/fick upp humöret på mig. Jag vill nog påstå att ni som var där hjälpte mig mycket på traven i mitt tillfrisknande. *tacksam*


5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Regelbundet: 20-talet, kanske. Sen finns det många jag VILL läsa, men som inte riktigt hinns med.


6. Av de bloggare du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar/t.ex. teknikbloggar, modebloggar, politikbloggar?

Alla är "dagboksbloggar", även om vissa handlar mycket om politik, andra om mode, inredning etc... renodlade ämnesbloggar har jag inte nåt större intresse i.


7. Nämn en bloggare (obs länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om?
Jösses... svårt. Skulle vara Uggla igen kanske.


8. Nämn en bloggare (obs länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om?
Här måste jag nog svara Sus! Vi skriver nog inte så lika, men verkar ganska lika som personer - tror vi skulle ha SÅ kul över en flaska rött (och även utan) ;)


9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Snuffe förstår det inte alls, och läser "av princip" inte andras bloggar - "rota i deras privatliv har jag ingen behållning av", säger han. Det spelar ingen roll att jag säger att folk VILL att man ska läsa. :P

I övrigt vet jag faktiskt inte?


10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ingen aning, det får "de som känner mig" avgöra. Men det antar jag?


11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränser hela tiden?
Jag har en gräns, som jag ibland vill säga "TYVÄRR har jag en gräns" om. Lite för många vet vem jag är IRL, även om jag håller mig halvanonym.

12. Nämn några saker som du aldrig skulle blogga om och varför?
*klurar*

Problem i sexlivet, om jag nu hade några sådana :P Detta enkom för att det är FÖR privat. Lite ska man väl ha för sig själv, och av respekt för att det finns ytterligare en part involverad som kanske inte (heller) vill bli uthängd.

Av samma anledning (respekt) skulle jag ha svårt att skriva bloggar där andra människor hängs ut (såvida de inte är värda det, såklart). *flina*13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse tror du?
Bekräftelse? Inte alls. Däremot gör jag som Petra, och byter ut ordet mot "feedback". DET är kul, och fick man aldrig kommentarer skulle man nog sluta blogga..?


14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Japp, om den "i andra änden" är ärlig. Sånt vet man ju aldrig (även om jag tror mig kunna genomskåda sådant).


15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Nej, inte via bloggen. Däremot har jag träffat folk via andra forum på nätet.


16. Tror du det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Kopierar Petras svar rakt av:

Troligen. Jag tänker t ex på somliga väldigt unga, väldigt bimboaktiga, tjejer som får många läsare av sina party-/modebloggar. Tror de kan få en stämpel som kan vara svårt att tvätta bort när de vuxit till sig lite och kanske ångrar en del av det de skrivit om och de kort på sig själva som de lagt ut.

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar. Och isåfall: Hur har du hanterat detta?
Nej. Däremot har en kommentar om hurdan jag är som person fått mig att tänka till: "hur uppfattas jag egentligen" - men det var inte negativt! (Och nej, det handlar inte om "gnällkärringen", för en sådan är jag så mycket jag vill)!


18. Har du skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Nej, inte vad jag kan komma ihåg.


19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
För mig personligen ser jag inga nackdelar, då skulle jag inte hålla på.

Däremot tror jag många borde tänka på de konsekvenser deras ord kan få för dem i framtiden - lite grann samma svar som på fråga 16.

Likaså ska man nog ha i åtanke att, även om man anser sig vara anonym, så KAN den du minst anar (eller vill) snubbla in på din blogg och lista ut att du är du.


20. Tror du att du fortfarande efter två år bloggar? I såfall: Tror du att ditt bloggande förändrats då?
Jag bloggar alldeles säkert, men på vilket forum återstår att se. Jag lär dock aldrig bli den som skapar en helt öppen blogg, utan vill ha den "lagom" anonym. Nicknamn på sambo, kompisar, barn etc är ett måste för mig.


21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Svår fråga. Tror nog bloggare kan påverka i ganska stor utsträckning - om man skriver kul, träffsäkert och korrekt.


22. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Det är min ventil. Rätt och slätt en ventil. Det är skönt och kul att "skriva av sig" - folk läser om de vill, ingen är tvingad. Kommentarer är en bonus, och gör det hela än roligare!


23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Nya infallsvinklar!

Och det är bara spännande att läsa om folks liv och leverne. De som skriver med både hjärna och hjärta + en touch av humor fångar mig direkt..!

Och jag kan bli avis på folk som verkligen kan skriva..!24. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.
Marianne, Nettan, Sus, Linslusen och Karin.

Om ni orkar..? ;)ANNONS
Av Birdie - 21 april 2008 09:44


Jag har talat mig varm för dem tidigare, och jag gör det igen: ta tillfället i akt och se de mest fantastiska filmerna om vår jord som någonsin(?) skapats.

Både djur och natur avverkas på ett helt OTROLIGT sätt.


Fr.o.m i morgon, och fem(?) tisdagar framöver kan man köpa Planet Earth-filmerna med Expressen för 59:-/gång. Ingen peng alls för den underhållning det innebär.


Bland det häftigaste är det lilla klippet i slutet av varje film, där de visar hur de betett sig för att filma "det omöjliga". Enjoy, säger jag bara.


 

Birdie *gör reklam* 


ANNONS
Av Birdie - 19 april 2008 08:18


Så var då SM-slutspelet i hockey över för den här gången. Jag klarade mig med nöd och näppe från hjärtinfarkten även i år.

För andra gången på raken blev LHC 2:a, men jag TYCKTE faktiskt de var värda att vinna gårdagens match.

Det hade varit mer rättvist om det hela hade fått avgöras i en 7:e finalmatch.

LHC spelade bättre, men HV hade marginalerna på sin sida.


Nåja, som gammal Jönköpingsbo gråter jag inte över det här heller, och jag måste säga; denne Stefan Liv - vilken FANTASTISK målvakt!


Grattis HV71 till SM-titeln!

Nästa år tar vi er! ;o)
Av Birdie - 18 april 2008 21:11


Här är man, mitt i final nr 6 mellan HV71 och mitt LHC (1-0) och jag tror jag smäller av?!

Det är bara SÅ orättvist... borde stå 1-1 just nu enligt min (och många andras) mening.

Tur jag inte är på plats på Cloetta Center ikväll, för då hade jag förmodligen eldat upp mig och fått 40 graders feber igen och en hjärtattack på kuppen... eller gett mig ut på isen och gjort mig olycklig.


Domarjävel!!!

Man KAN inte komma och säga att spelet är avblåst när det blir mål..?! Ingen - jag repeterar: ingen - har hört signalen?!


Birdie *i väntan på tredje perioden*

Av Birdie - 18 april 2008 10:07


Idag ville jag inte bara dra täcket över huvudet och somna om när jag vaknade. Jag ville komma upp! :)

Inte heller hostade jag lungorna ur mig, inte sådär totalt i alla fall.


DET är ett gott tecken.


Är inte helt feberfri än, men nästan..!

Har både Snuffe och E hemma än också, även de mår bättre.

Det har känts lite surt att ligga inne och titta ut på det underbara vårvädret som varit hela (?) veckan, men idag ska jag faktiskt nosa på det i en stol på altanen - åtminstone en stund.Av Birdie - 14 april 2008 16:34


Jahaja. Två till i familjen ligger nu med samma symptom som jag.

E är mest irriterad för att hon inte kan rida, men Snuffe accepterar snällt och ligger i soffan och kollar Moto-GP.


A har fått emigrera till sin pappa, än är han ju frisk. Håll tummarna för att han klarar sig.Av Birdie - 14 april 2008 12:06


4 dygn med +39 i feber - need I say more?

Svimfärdig  och matt så snart jag försöker resa mig. Orkar inte ens läsa. Behöver jag säga mer? Verkar vara flunsan som hälsar på....


Tack för alla krya-på-dig-hälsningar - SNART är jag säker på G igen. Hoppas ni mår bra. Kramkram från sjuksängen.Av Birdie - 11 april 2008 10:38


Den senaste tiden har det pipit oavbrutet i mobiltelefonen, om övertid på jobbet pga sjukdom. Så var det då min tur - SÅKLART, trodde nån verkligen jag skulle klara mig? *muttra*Ligger här, med bärbara i knät, har sovit en stund efter att ha proppat i mig tabletter (som inte hjälper nämnvärt) - har fortfarande huvudvärk, feber och hostar nog snart sönder lungorna. Huden/musklerna ömmar och jag vill inte alls vara jag just nu. Att skjutsa barnen till skolan var en pärs, så jag är Snuffe evig tacksam som tar svängen förbi och hämtar upp sonen sen - dottern tar ju bussen hem.


När jag har 37,8 i temp, som nu i morse, så tycker folk att jag är gnällig ("det där är ju ingen feber"). Men till saken hör att jag normalt sett har en temp på 35,8 på morgonen, vilket gör att mina 37,8 blir detsamma som vad 39 grader är för andra.
Redan när tempen börjar närma sig 37 känner jag mig ordentligt krasslig.


Det var länge sen jag var så däckad som jag är nu. Ska lägga undan datorn och slumra lite till - tills jag vaknar och svettas, eller fryser, nästa gång vill säga.


Ynk.


Presentation

Omröstning

Har du, enligt din egen definition, varit otrogen mot någon partner du haft?
 Ja, flera gånger
 Ja, en gång
 Nej, aldrig

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ BiRDiES PLACE med Blogkeen
Följ BiRDiES PLACE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se